fbpx

Transitie

Transitie is iets wat mij op het lijf staat geschreven. Dit heeft zich de afgelopen jaren geuit in het doorvoeren van talloze reorganisaties en bewerkstelligen van cultuuromslagen bij de bedrijven van mijn klanten. Ook het maximaliseren van de potentie van diverse teams door iedereen op de positie te plaatsen waar ze het beste tot hun recht komen en hierdoor excelleren is voor mij altijd een uitdaging. Je kunt mij inhuren voor een masterclass of een teamsessie van een dagdeel of een dag (4 of 8 uur) op eigen locatie. Omdat ik de deelnemers in een masterclass ook direct coach en zij mijn onverdeelde aandacht verdienen, kunnen er maximaal 8 personen deelnemen aan een masterclass. Voor een teamsessie is het aantal uur in overleg.

Authentiek leiderschap voor denkers en doeners

Jij bent onwijs goed in het uitoefenen van je vak maar krijgt het maar niet voor elkaar om je medewerkers eigenaarschap te laten nemen. Daarnaast vind je het soms lastig om een aantal van jouw werkzaamheden aan de juiste personen uit te besteden.

Hoe fijn zou het zijn als je de fundamentals meekrijgt waarmee je niet meer hoeft af te wachten of je medewerkers daadwerkelijk uitvoeren wat jij ook van ze verwacht en ze ook nog gemotiveerd zijn. Hoe je respect krijgt als leider, en hoe je ervoor zorgt dat alles binnen jouw bedrijf en afdeling draait als een tierelier.

In deze masterclass passeren verschillende leiderschapsstijlen en de impact daarvan op anderen. Daarnaast krijg je ook kennis mee over verschillende type medewerkers en hoe deze aan te sturen.

Als bonus krijg je ook nog de insights over strategisch HRM mee en leer je hoe de toepassing ervan ervoor zorgt dat het financiële rendement van je onderneming of afdeling wordt verhoogd. Je wordt tijdens de masterclass direct gecoacht om door te groeien naar je next level.

Leidinggeven in Transitie

Binnen je organisatie staat er een (volgende) reorganisatie voor de deur. Aan jou de schone taak om deze transitie te leiden en ervoor te zorgen dat de juridische en HR-gerelateerde afwikkelingen goed verlopen.

Jij weet dat het een pittige kluif is om je medewerkers door deze transitie heen te loodsen. Zowel de vertrekkers als de overblijvers. Hoe zorg je ervoor dat het afbreukrisico tijdens de transitie wordt geminimaliseerd en je je medewerkers zo goed als mogelijk begeleidt in het proces? Hoe borg je de kwaliteit en continuïteit van het werk gedurende een transitie?

Het gaat vaak niet om de inhoud maar om de vorm. Hoe heerlijk zou het zijn als je de fundamentals meekrijgt waarmee je niet meer hoeft te ploeteren om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. En ook als je eenmaal de transitie hebt doorgevoerd, hoe zorg je er dan voor dat de overblijvers gemotiveerd blijven?

In deze masterclass krijg je de tips en trucs mee waarmee je medewerkers wél meekrijgt in transitie. Je wordt tijdens de masterclass direct gecoacht om door te groeien naar je next level.

High Performance Teams

Jouw team heeft een reorganisatie achter de rug, staat voor de vooravond van een verandering, of er moet gewoon leven in je team worden geblazen omdat zaken niet lekker lopen. Tijd voor actie!

Wat ik in mijn jonge jaren als werknemer heb ervaren waren teamsessies waar weinig interactie was tussen de trainer – leidinggevende – medewerkers, en er geen basis van vertrouwen werd gecreëerd. Dit zorgde er vaak voor dat mensen sociaal wenselijke antwoorden gaven en er niet werd doorgedrongen tot de kern van het probleem en de daarmee samenhangende teamdynamiek.

Ik doe het anders.

In mijn teamsessie ervaren deelnemers  herkenning in de kwaliteiten en valkuilen van zichzelf en de anderen. Ze voelen zich binnen een mum van tijd veilig én  door mijn coaching wordt snel vertrouwen opgebouwd binnen de groep. Dit maakt dat de deelnemers zich openstellen en écht meedoen aan de teamsessie. Dit, en meer is de basis voor het creëeren van een high-performance team. De deelnemers worden tijdens de sessie direct gecoacht om door te groeien naar hun next level.

Sandhya geeft haar HRM-lessen met zoveel passie, dat je al haar tips omtrend HRM meteen meeneemt om toe te passen in je eigen bedrijf, omdat ze je meteen het inzicht geeft van het belang hiervan.

Nel de Weert

Sandhya is iemand die heel doelgericht en objectief een groep kan doorgronden. Zij weet op een kritische, duidelijke en positieve manier knelpunten op persoonlijk gebied en in groepsverband te belichten. Er worden handvaten aangereikt en inzichten gecreëerd waardoor positieve ontwikkeling en veranderingen plaats kunnen vinden. Sandhya kan individuen of een groep van eerlijke en begrijpelijke feedback voorzien waardoor voorwaarden gecreëerd worden om te kunnen excelleren.
Martijn Verbeek

Als docent van de module Strategisch HRM binnen de opleiding Bedrijfskunde is Sandhya de specialist op het gebied van Coaching & HRM-vraagstukken. Ze houdt als geen ander de ondernemers en managers een spiegel voor. Ondanks dat dit voor hen soms best confronterend is wordt Sandhya steevast beoordeeld als één van de beste docenten/coaches!

Hans Heesen

Cursus coördinator Bedrijfskunde, HAS Hogeschool

Wat krijg je

✔ Masterclass authentiek leiderschap, leiding geven in transitie of teamsessie High Performance teams

✔ Voor ondernemers, managers en professionals

✔ Krijg de beste fundamentals en tips  over excellent leiderschap, of teamperformance

✔ 1 op 1 coaching in een groepsetting

✔ Leer jezelf (en teams) effectiever aansturen en exceleer

✔  Best Practices en tips om schadelast (ziekteverzuim en ontslag) te beperken

✔ Maak kennis met leidinggeven vanuit je kern of een teamsessie met grootse impact

vrijblijvend strategiegesprek

met Sandhya Santoe
Plan hier je afspraak